HOORN - De gemeente Hoorn wil waar mogelijk meewerken aan grotere terrassen voor de horeca. Hoornse horecaondernemers kunnen zich bij de gemeente melden als zij vanwege de coronamaatregelen tijdelijk een groter terras willen.


Op 6 mei maakte het Kabinet bekend dat restaurants en cafés vanaf 1 juni onder strikte voorwaarden weer open mogen, als de situatie rond het coronavirus dit toelaat. Omdat de horecagelegenheden vanwege de verplichte 1,5 meter afstand tussen mensen veel minder klanten kunnen ontvangen, wil de gemeente Hoorn waar mogelijk meewerken aan grotere terrassen.

Maatwerk
‘De coronacrisis raakt onze horecaondernemers hard. We zien de pijn van deze ondernemers en willen heel graag meewerken aan oplossingen die de schade kunnen beperken,’ aldus Arthur Helling (wethouder Economische Zaken). ‘Voorwaarde is wel dat het ook veilig kan. Niet iedere plek is geschikt voor grotere terrassen. Maar we denken positief mee en kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Dat vraagt om maatwerk.’

Aanvraag
De Hoornse horecaondernemers hebben op woensdag 13 mei een bericht ontvangen met een aanvraagformulier voor een tijdelijke uitbreiding van het terras. De gemeente bekijkt vervolgens per situatie wat de mogelijkheden zijn. Ook wordt de aanvraag beoordeeld langs de landelijke richtlijnen en het protocol van Koninklijke Horeca Nederland. Is een groter terras mogelijk, dan krijgt de ondernemer een tijdelijke aanvulling op de exploitatievergunning.

Ondernemers die onverhoopt geen bericht hebben ontvangen, kunnen op www.hoorn.nl/uitbreidingterras terecht voor het aanvraagformulier.