HOORN - Vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen wordt de Hoornse raadsvergadering over de begroting 2021 ingekort. De eerste reactie en vragen van de raadsfracties en het indienen van de raadsinstrumenten wordt helemaal schriftelijk afgehandeld. En in plaats van 2 vergaderingen van in totaal ongeveer tien uur vergadert de raad alleen op 3 november van 19:00 uur tot uiterlijk 23:00 uur.

De raad zou aanvankelijk op 27 oktober en 3 november vergaderen over de begroting 2021. Vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen heeft de gemeente echter besloten om het aantal contactmomenten en het aantal uren in één ruimte sterk in te korten. Bij de vergadering gelden, net als de afgelopen keren, strenge regels. Zo mag er geen publiek bij de vergadering aanwezig zijn en nemen alleen de woordvoerders plaats in de spreekring.

Schriftelijk en fysiek
Er is besloten om de eerste termijn van de begrotingsbehandeling schriftelijk te doen. Dit betekent dat de reactie van de raadsfracties op de begroting en eventuele moties of amendementen in de week voor de begrotingsbehandeling worden ingediend. Deze zijn dan ook openbaar beschikbaar van de website van de gemeenteraad. Op 3 november vindt van 19:00 tot uiterlijk 23:00 uur de fysieke raadsvergadering plaats. Deze vergadering staat in het teken van de politieke discussie, de raadsinstrumenten en de besluitvorming over de begroting 2021.

Volg de raad
Bij de raadsvergadering kan geen publiek aanwezig zijn. Media zijn welkom, maar moeten zich vooraf via griffie@hoorn.nl aanmelden. Geïnteresseerden kunnen de raadsvergadering online kijken of later terugkijken via www.hoorn.nl/raad. De besluiten zijn ook te volgen via www.twitter.com/raadhoorn.