HOORN - De raad van Hoorn geeft de Hoornse Pokémon GO fans groen licht om de stad voor te dragen als locatie voor een Pokémon NianticLive event in 2020. Als Hoorn daadwerkelijk genomineerd is gaat de gemeente zich ten volle inspannen om dit evenement door te kunnen laten gaan.

Pokémon GO is een spel voor smartphones. In het spel moeten spelers virtuele Pokémon (karakters) zoeken, vangen en trainen. Deze virtuele Pokémon kunnen spelers op veel plekken in de echte wereld vinden. Ook kunnen zij met elkaar in gevecht.

De Realistische Partij stelde samen met de Hoornse Onafhankelijke Partij, ChristenUnie, VOCHoorn, D66, VVD, CDA, Fractie Tonnaer, PvdA en Sociaal Hoorn voor om Hoornse Pokémon GO fans toestemming te geven om Hoorn te nomineren als locatie voor een Niantic Live event. Dit zijn evenementen van Niantic, de ontwikkelaar van de game. Hier komen Pokémon GO spelers bij elkaar, om elkaar te ontmoeten, samen te spelen en ook extra spelbeloningen te verdienen. Deze evenementen worden soms wel door duizenden spelers bezocht.

Volgens de partijen is er een hechte Pokémon GO gemeenschap in Hoorn. De partij ziet het evenement als kans om vele bezoekers over de hele wereld naar de regio trekken. Daarom zien zij dit als een grote kans om tegen weinig kosten de lokale economie te stimuleren en Hoorn op een positieve manier op de kaart te zetten.

Op vragen over de openbare orde en veiligheid liet de burgemeester weten dat dit geborgd moet en kan worden. Het aantal deelnemers kan begrensd worden, om problemen te voorkomen. Hij liet weten positief tegenover het idee te staan.