HOORN - Met een stijging van maar liefst 41 plekken is Hoorn uitgeroepen tot de derde MKB-Vriendelijkste gemeente van Noord Holland. Landelijk gezien is Hoorn een van de succesvolle binnenkomers. Na afwezigheid in de top 100 in de afgelopen jaren komt Hoorn nu binnen op plek 50. Rijssen-Holten werd vandaag voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot de MKB-Vriendelijkste gemeente van Nederland.

Wethouder Ben Tap: “De binnenkomst in de landelijke top 100 is een geweldige prestatie. En ook de derde plek in Noord Holland is een prachtig resultaat. In het vorige onderzoek uit 2016 scoorde Gemeente Hoorn net aan voldoende. Dat gaf aan dat er verbetering nodig was. Het signaal van de ondernemers hebben we ons aangetrokken. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan de verbeterpunten. Daar hebben we indruk mee gemaakt, want de stijging van maar liefst 41 plekken in Noord Holland en een plek in de landelijke top 100 is een groot compliment.”

Deskundig, betrouwbaar en communicatief vaardig
De ondernemers beoordelen Gemeente Hoorn positief op deskundigheid en betrouwbaarheid. De stijging is mede te danken aan de goede scores op communicatie-aspecten, zoals digitale en telefonische bereikbaarheid. De proactieve communicatie-aanpak, de regelmatige bedrijfsbezoeken van het college en het intensievere accountmanagement blijken succesvolle veranderingen. Ook het ondernemersontbijt blijkt een geslaagd initiatief. Het netwerkevenement is bedoeld om ondernemers met elkaar te verbinden en het Hoornse beleid te verbeteren.

Trots op Hoornse ondernemers
Wethouder Ben Tap: “We zijn trots op de waardering die de ondernemers hebben voor ons ondernemersklimaat. Hoorn is een stad waar we ondernemers actief uit nodigen, ruimte geven en stimuleren, zo zorgen we ervoor dat je hier graag onderneemt. En waarin je je als ondernemer verder kunt ontwikkelen. We zijn enorm trots op onze lokale ondernemers. Zij hebben hart voor de stad, werken hard, innoveren en zien kansen. Daar willen we er meer van.”