HOORN - Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft vrijdag 24 april 13 stadsgenoten telefonisch laten weten dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in een ridderorde. Ook belde hij 8 kinderen met de mededeling dat zij een jeugdlintje krijgen. Op 24 april zou eigenlijk de traditionele Lintjesregen plaatsvinden, maar vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus kon die niet doorgaan. De burgemeester reikt de onderscheidingen later in het jaar alsnog op een feestelijke manier uit.

Olga de Vries-Souljé is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor het Tata Steel Orkest.

Joke Doodeman-Gieling is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor Burenhulp, Woonzorggroep Wilgaerden, kerkkoor Michael Cantorij Westerblokker en het Katholieke Vrouwengilde Westerblokker.

Gem Doodeman, echtgenoot van Joke Doodeman-Gieling, is ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit vanwege zijn verdiensten voor Burenhulp, Woonzorggroep Wilgaerden en Stichting Alzheimer Nederland.

An Klooster is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor diverse koren binnen de R.K. Parochie Heilige Matteüs, woonzorgcentra Avondlicht en Lindendael en het Klein Keukenkoor in Hoorn.

Cathrien van der Kruijs-Gadellaa is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor het 4 mei comité in Blokker, de R.K. Parochie Heilige Matteüs en scoutinggroep Martin Luther King.

David Scholten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de vrijwillige brandweer in Haarlem en Hoorn.

Kees Pronk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor Sportvereniging Westfriezen, Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer en de R.K. Parochie Heilige Matteüs.

Gerard de Haan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor het Nederlandse Rode Kruis, district West-Friesland en de Stichting Koepelkerk Hoorn.

Arie van der Meer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor buurthuis De Schoor, Stichting Kabelkrant Hoorn e.o., Speel-o-theek Mikado, gemeenteraad Hoorn en werkgroep Fairtrade Hoorn.

Rob Piet is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de werkgroep reanimatie Hoorn van de Nederlandse Hartstichting, Stichting Stedenband Hoorn-Pribram, Vrijmetselaarsloge West-Friesland, Crone Nootstichting Hoorn, Stichting Oosterkerk en Hockeyclub WFHC Hoorn.

Jan Dokter is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Museum Nijkerk en als initiatiefnemer, oprichter en coördinator van het Westerborkpad,.

Gerard Hubers is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de KNVB, Voetbalvereniging Zwaluwen'30, politieke partij Fractie Tonnaer, voetbalvereniging HVV Hollandia en Stichting Hulpverlenersrespect.

Sepehr Maghsoudi is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als modeontwerper en zijn inzet voor onder meer jonge talenten, kansarme jongeren en vluchtelingen.

Jeugdlintjes
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de volgende kinderen een jeugdlintje toe te kennen:

Feline Zwaan, Shiobian Beerepoot en Eline de Hart, omdat zij veel geld inzamelden voor aanpassingen op de kinderafdeling van het Dijklander Ziekenhuis.
Cindy Klaver, omdat zij iemand uit een brandende woning heeft gered.
Julia Hand, omdat ze al vijf jaar vrijwilliger is bij de Kinderkledingbank Hoorn.
Marah van Andel, omdat ze is benoemd tot jonge denker des vaderlands.
Sami Erman, omdat hij moedig optrad toen er brand uitbrak in hun huis en zo het leven redde van zijn broer, zusje en moeder.
Sander Eppinga, omdat hij vrijwilligerswerk doet als voetbalscheidsrechter, als EHBO’er en bij Leekerweide.