HOORN - Op donderdag 4 mei, tijdens de Nationale Dodenherdenking, worden alle Nederlanders herdacht die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord in oorlogsgebieden en bij vredesoperaties. Ook in Hoorn, Blokker en Zwaag staan we hierbij stil.


Hoorn

Op 4 mei start de stille tocht om 19.30 uur bij de schouwburg aan de Westerdijk. Er wordt om 19.00 uur verzameld. Wethouder Boomgaars en wethouder Assendelft lopen mee namens het gemeentebestuur. Na de stille tocht blaast Rien de Vroome de taptoe, waarna we twee minuten stil zijn. Vervolgens klinkt het Wilhelmus en spreken een leerling van de Roald Dahlschool en musicus Wouter Hakhoff. Om 20.45 uur kunt u gratis een concert van musical-popkoor BROADWAY bijwonen in de Oosterkerk. Kijk voor meer informatie over de (andere activiteiten rond de) herdenking op www.comite4045.nl.

Blokker

In Blokker start de herdenkingsbijeenkomst 4 mei om 19.00 uur, in de Nederlands Hervormde dorpskerk. Deze kerk staat aan de Westerblokker 105, op de hoek van de Kolenbergstraat. Daarna gaat de stille tocht naar het oorlogsmonument in Blokker voor 2 minuten stilte. Namens het gemeentebestuur legt wethouder Bennis een krans.

Zwaag

De herdenkingsbijeenkomst in Zwaag begint 4 mei om 19.15 uur in de Dorpskerk aan Kerkelaan 8. Muziekvereniging De Herleving Zwaag zorgt voor muzikale omlijsting. Na de herdenking in de kerk wordt een stille tocht gehouden naar de gedenksteen aan het voormalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat. Daar houden we twee minuten stilte en wordt de krans gelegd. Namens de gemeente zal burgemeester Nieuwenburg spreken.