HOORN - Vanaf deze week staat op www.vooreenmooiestad.nl onder 'Heel Hoorn Helpt' een overzicht van alle mooie initiatieven die in de gemeente Hoorn zijn gestart om elkaar te helpen in tijden van het corona-virus. Op de website kan iedereen terecht die hulp nodig heeft of hulp wil aanbieden. Ook mensen met een eigen initiatief kunnen dat hier bekend maken. Daarnaast kunnen inwoners die hulp nodig hebben bellen op 0229 21 64 99. Ze worden dan geholpen om in contact te komen met de juiste hulpaanbieder. 'Heel Hoorn Helpt' is een initiatief van de gemeente Hoorn in samenwerking met de Hoornse stadscommunity 'Voor Een Mooie Stad' en Vrijwilligerspunt.

Burgemeester Jan Nieuwenburg: 'Het is hartverwarmend om te zien dat er in Hoorn, Blokker en Zwaag ontzettend veel goede initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Door deze bij elkaar te brengen, bundelen we onze krachten en ontstaat er een goed overzicht voor iedereen die hulp nodig heeft of wil helpen.'

Samen staan we sterk
Op www.vooreenmooiestad.nl onder 'Heel Hoorn helpt' staat een overzicht van de vele verschillende soorten initiatieven. U vindt er initiatieven waar inwoners elkaar helpen, zoals de Facebookgroep 'Coronahulpgroep Hoorn eo' en het initiatief Corona Helpers. Mensen helpen door bijvoorbeeld een boodschap te doen, de hond uit te laten of online huiswerkbegeleiding te bieden. Er staan initiatieven om de helden in de zorg te steunen, bijvoorbeeld door beschermingsmiddelen in te leveren of geld te doneren. U vindt er verschillende initiatieven om lokale ondernemers te helpen. Daarnaast zijn er initiatieven die het binnen zitten leuker maken, bijvoorbeeld met activiteiten voor kinderen, gezellige videofeestjes of samen online spelletjes spelen. Ook vindt u er initiatieven om fit te blijven, bijvoorbeeld van lokale sportclubs die instructievideo's maken.

Heeft u hulp nodig?
Of kent u iemand die hulp nodig heeft? Een overzicht van het hulpaanbod vindt u op www.vooreenmooiestad.nl.U kunt ook bellen op 0229 21 64 99. (maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 16.00 uur). De medewerkers van Vrijwilligerspunt staan u te woord en helpen u om in contact te komen met een vrijwilliger, een juiste organisatie of initiatief.

Wilt u meehelpen?
Bekijk dan het complete overzicht van initiatieven op www.vooreenmooiestad.nl. Daar vindt u de informatie om zich aan te melden als hulpbieder. Ook als u een initiatief heeft dat niet mag ontbreken in het overzicht, kunt u dit aanmelden bij deze website.