HOORN - Carmen Koedood ontvangt op vrijdag 11 januari een gouden sportpenning uit handen van wethouder Kholoud Al Mobayed. Carmen, lid van de Hoornse Ren en Toerclub, ontvangt de gouden sportpenning omdat zij in het jaar 2018 twee keer wereldkampioen paracycling is geworden.

In het Italiaanse Maniago werd Carmen begin augustus 2018 twee keer de beste van de wereld. In haar klasse H2 kreeg zij de gouden medailles omgehangen van de tijdrit en de wegwedstrijd.

Sportpenningen en oorkondes
De gemeente reikt aan (aangepast) sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. (Aangepast) sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde. De (aangepast) sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn bij een Hoornse sportvereniging. De (aangepast) sporter maakt deel uit van de jeugdcategorie of seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Lees meer over de voorwaarden op www.hoorn.nl/sportonderscheidingen.