HOORN - Donderdag 19 december kreeg zwemmer Bas Takken uit handen van wethouder Kholoud al Mobayed een gouden Sportpenning. Bas verdiende de sportpenning met zijn zwemprestaties van 2019.

In 2019 zwom Bas Takken (lid van de Amsterdamse zwemvereniging De Dolfijn) naar de Nederlandse titels IPC op de 400 vrije slag en de 200 meter wisselslag. Ook won hij brons en zilver op het WK IPC. Omdat Bas in de jaren hiervoor al vele nationale en internationale titels heeft gewonnen, heeft hij in 2018 al de gemeentelijke bronzen en zilveren sportpenningen verdiend.

Sportpenningen en oorkondes
De gemeente reikt aan (aangepast) sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. (Aangepast) sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde.

Voorwaarden
De (aangepast) sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn bij een Hoornse sportvereniging. De (aangepast) sporter maakt deel uit van de jeugdcategorie of seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Lees meer over de voorwaarden op de pagina Sportonderscheidingen.