HOORN - De gemeente Hoorn is ook dit jaar goed voorbereid op een gladde winter. Er is voldoende zout op voorraad voor het strooien van de hoofdwegen. Speciaal voor fietspaden is een voertuig aangeschaft.

Wethouder Simon Broersma: ‘Het materieel om gladheid tegen te gaan is vernieuwd en uitgebreid. Speciaal voor de fietspaden hebben we een voertuig aangeschaft dat kan strooien, sneeuwschuiven en borstelen. Hiermee kunnen we de belangrijkste fietspaden bij sneeuwval beter schoonhouden. Dat is goed voor de veiligheid van de fietser”. Ook dit jaar stelt de gemeente weer zout en gereedschappen beschikbaar aan vrijwilligers die de voetpaden in hun wijk sneeuwvrij maken. “We zijn blij met dit soort initiatieven”, vertelt Broersma. “Want het werkt het beste als we samen de wegen veilig houden. Zo voorkomen we ongelukken”.

Strooiroutes
De gemeente strooit zout op hoofdwegen, hoofdfietsroutes en routes rondom scholen. Om de gladheid goed te kunnen bestrijden, zijn verkeerspalen tijdelijk weggehaald. Er vinden in deze periode controles plaats op het gebruik van fietspaden door gemotoriseerd sluipverkeer. Ook wordt er zout gestrooid op grotere parkeerterreinen bij winkelcentra en treinstations. Niemand hoeft meer dan 400 meter te lopen of rijden tot de dichtstbijzijnde gestrooide route. De gemeente strooit in totaal op 230 kilometer zout. Woonstraten en voetpaden horen daar niet bij. Vrijwilligers uit de wijk nemen die taak op zich.

Informatie
Informatie over het strooibeleid en de routes vindt u op hoorn.nl/gladheid. Via het twitteraccount @gladheidHoorn wordt u op de hoogte gehouden over de regionale weersverwachting en actuele informatie over de gladheid en de strooiacties.