HOORN - Vrijdag 5 februari heeft wethouder Samir Bashara online een Global Goals-cheque van 500 euro uitgereikt aan middelbare school Oscar Romero. Met het geld ondersteunt Oscar Romero onderwijs in El Salvador. De school is vernoemd naar een heiligverklaarde aartsbisschop uit El Salvador: Oscar Romero. Hierdoor heeft de school al jarenlang een warme band met de ambassadeur van El Salvador en zijn er al tal van acties geweest om het onderwijs in het land in Centraal-Amerika te ondersteunen.

Spullen na renovatie naar El Salvador
Zo zijn er afgelopen jaar nog honderden stoelen, krukken en tafels, tientallen bureaus en kasten naar El Salvador gestuurd. De spullen waren overbodig geworden na de renovatie van Oscar Romero die in 2020 is afgerond. En de spullen zijn nu in El Salvador goed voor 10 grote, compleet ingerichte klaslokalen. El Salvador heeft onvoldoende geld om alle scholen van het nodige te voorzien. Vooral in landelijk gebied ontbreekt het aan spullen. Het ministerie van onderwijs zal bepalen welke scholen de leermiddelen het hardst nodig hebben.

Levens veranderd

Oscar Romero zet zich vaker in voor beter onderwijs in El Salvador. Voor de school is het vanzelfsprekend om welvaart te delen en kinderen in El Salvador meer kansen op een betere toekomst te geven. Volgens de Salvadoraanse ambassadeur in Nederland, Agustin Vázquez Gomez, heeft de hulp van de school de levens van kinderen in zijn land veranderd.

Global Goals
Hoorn zet zich in als Global Goals-gemeente. De Global Goals zijn onderdeel van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Dit zijn duurzaamheidsdoelen van de VN. Deze doelen zijn afgesproken door alle landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties. Het initiatief van Oscar Romero sluit uitstekend aan bij Global Goal nummer 4: goed onderwijs voor iedereen. Meer informatie over de Global Goals staat op www.hoorn.nl/globalgoals.