HOORN - Wethouder Samir Bashara overhandigde woensdag 23 september namens het college van B en W een Global Goals-cheque ter waarde van 500 euro uit aan Ali Choukair. Hij ontving deze cheque als bijdrage aan zijn hulp aan slachtoffers van de explosie in Beiroet.

Op 4 augustus verwoestte een enorme explosie in de haven van Beiroet een groot deel van de stad. Ali Choukair, inwoner van Hoorn en geboren in Libanon, was op dat moment in Libanon. Hij vertrok direct naar Beiroet om getroffenen te helpen. Hij organiseerde een inzamelingsactie en van de opbrengst kocht hij voedselpakketten. Ook heeft hij geholpen met het afdichten van ramen en deuren die door de explosie vernield zijn, zodat mensen toch in hun woning konden blijven wonen.

Veel waardering
Wethouder Samir Bashara: ‘Met veel waardering voor zijn directe hulp aan inwoners van Beiroet, reik ik namens het college deze cheque aan Ali uit. Ali laat zien dat je als betrokken medemens ook echt een verschil kan maken. We wensen hem veel succes bij de verdere ondersteuning van de getroffenen in Beiroet. Ali Choukair is blij met de waardering en met de cheque. ‘Hiermee kunnen we veel gezinnen helpen. Geweldig!’

Global Goals
De Global Goals zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelen. Ze zijn vastgesteld door de Verenigde Naties in september 2015. Het doel van de Global Goals is het aanpakken van armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. De gemeente Hoorn ondersteunt graag lokale initiatieven die bijdragen aan het realiseren van een of meerdere doelen. Ali Choukair draagt daarmee bij aan meerdere Global Goals, met name de doelen geen honger en goede gezondheid en welzijn. Op www.hoorn.nl/globalgoals staat meer informatie over de Global Goals en hoe de gemeente Hoorn de Global Goals ondersteunt.