HOORN - Tot en met 15 augustus is er voor inwoners uit de gemeente Hoorn een gezamenlijke inkoopactie voor woningisolatie en verduurzaming. Met deze actie worden inwoners op weg geholpen bij het verduurzamen van woningen. Naast de inkoopactie zijn er ook subsidieregelingen die het isoleren van een woning extra interessant maken. De actie is een samenwerking met het Duurzaam Bouwloket.

Wat houdt de actie in?
Een collectief van isolatiebedrijven uit de regio biedt de mogelijkheid om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen voor woningisolatie. Woningisolatie wordt tegen een zeer gunstige prijs aangeboden. Denk dan aan spouwmuur-, dak-, vloer- en bodemisolatie en HR++-glas. De inkoopactie is geldig tot en met 15 augustus 2021. Aanvragen gaat via de website: https://www.duurzaambouwloket.nl/aanbod-wijkaanpak-hoorn .

Subsidieregelingen
Door de gemeentelijke duurzaamheidslening en landelijke subsidie is het extra interessant om een woning stapsgewijs te verduurzamen. Benieuwd welke subsidies er beschikbaar zijn? Vul dan de online subsidiecheck in via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Comfortabel wonen
Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie, is goed voor het milieu en heeft lagere energiekosten. De warmte blijft binnen in de winter en in de zomer is het juist koeler en minder vochtig. Begin met plekken waar nog geen isolatie zit en die makkelijk te isoleren zijn. Zoals de muren, het dak of de vloer.

Gratis en onafhankelijk advies
Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente Hoorn ingezet om bewoners gratis en onafhankelijk advies te geven over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van hun woning. Ga naar https://www.duurzaambouwloket.nl/hoorn voor meer informatie. Voor vragen kan er direct contact gezocht worden met een bouwkundig adviseur door te bellen naar 072 743 39 56 of mail naar info@duurzaambouwloket.nl.