HOORN - Deze week start een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen. Omdat regionale installateurs hun inkoop bundelen, kan er goedkoper worden ingekocht. Inwoners van de gemeente Hoorn krijgen de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Inschrijven voor de actie kan tot 10 januari 2022. In oktober 2021 worden drie online informatieavonden georganiseerd voor geïnteresseerden.

Gezamenlijke inkoop in Westfriese gemeenten
De ambitie van de regio Westfriesland is om in 2040 energieneutraal te zijn. Samen met de zes andere Westfriese gemeenten werkt Hoorn aan deze inkoopactie met brancheorganisatie Holland Solar. Via deze gebundelde inkoop kunnen zonnepanelen goedkoper worden aangeboden aan de consument. Holland Solar spant zich ook in om de zonnepanelen zo verantwoord mogelijk te laten produceren.

Zonnepanelen lever besparing op
De nieuwe belastingtarieven zijn met Prinsjesdag bekendgemaakt. Door aardgas zwaarder te belasten dan elektriciteit, wil het kabinet het gasverbruik verder terugdringen en duurzame oplossingen stimuleren. De aanschaf van zonnepanelen is een duurzame oplossing en een goede investering. Door het gebruik van zonnepanelen wordt bespaard op energiekosten. Een besparing die aanzienlijk hoger is dan de rente op een spaarrekening. Na aanschaf kunnen particulieren de BTW terugvragen van de Belastingdienst. Bovendien dragen inwoners hiermee bij aan een schone en duurzame toekomst voor Hoorn.

Hoe werkt het?
Inwoners van de gemeente Hoorn kunnen vrijblijvend en gratis één van de installateurs langs laten komen voor professioneel advies en een voordelig aanbod op maat. Dit ziet er als volgt uit:

1. Inschrijving: via www.duurzaambouwloket.nl/actiehoorn voor 10 januari 2022;

2. Aanbod: Ontvang een aanbod op maat van een regionale installateur van uw keuze. Deze komt bij u thuis en maakt gratis en vrijblijvend een offerte op maat.
3. Installatie: na de aanleg van de zonnepanelen bespaart u direct op uw energierekening.


Online informatieavonden
Meer hierover leren of vragen stellen? Dat kan tijdens een van de online informatieavonden, verzorgd door het Duurzaam Bouwloket. Vooraf aanmelden voor de informatievond is noodzakelijk via www.duurzaambouwloket.nl/actiehoorn. De live-uitzendingen zijn online te volgen op:
• Maandag 4 oktober. Start: 20.00 uur • Maandag 11 oktober. Start: 20.00 uur • Donderdag 28 oktober. Start: 20.00 uur

Contact
Vragen over deze actie? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket via info@duurzaambouwloket.nl of bel (072) 743 39 56. Woont u in een monument? Dan gelden er aanvullende eisen voor de aanleg van zonnepanelen. Voor meer informatie hierover staat ons Team Erfgoed voor u klaar via (0229) 252 200. Wij kijken uit naar een energieke en succesvolle actie. Laat u de zon voor u schijnen?