ZWAAG - De gemeenteraad van Hoorn wil meer ideeën en initiatieven uit de samenleving ophalen. Het is niet voor iedereen even makkelijk om de weg naar de raad te vinden. Samen met de stadscommunity ‘Voor een mooie stad’ organiseert de raad daarom op 4 december 2019 de eerste Hoornse Initiatievenmarkt in MFA De Kreek in de Bangert en Oosterpolder. Hier kan iedereen eenvoudig een idee voor zijn buurt, wijk of de stad delen.


De raad vraagt inwoners om na te denken over de uitdagingen in de wijk en stad. Wat mist Hoorn bijvoorbeeld nog? Hoe kunnen problemen op het gebied van bijvoorbeeld leegstand, eenzaamheid en het klimaat opgelost worden? Welke kansen liggen er voor het oprapen? Klein of groot, alle ideeën en oplossingen zijn van harte welkom.

Ideeën vóór 4 november aanmelden

Van 18 oktober t/m 4 november kan iedereen zijn of haar idee op www.vooreenmooiestad.nl plaatsen. Hier ontstaat een overzicht van de verschillende ideeën, waar ook op gereageerd kan worden. Vervolgens beoordeelt een onafhankelijk team welke ideeën kansrijk zijn en gepresenteerd kunnen worden op de initiatievenmarkt. Hierbij wordt gekeken of een idee concreet genoeg is en of er een rol voor de raad is weggelegd.

Initiatievenmarkt op 4 december

Op woensdag 4 december 2019 vindt vanaf 19:00 uur de eerste Hoornse initiatievenmarkt plaats in multifunctionele accommodatie De Kreek in de Bangert en Oosterpolder. Iedereen is hier welkom. De initiatiefnemers presenteren eerst hun idee of oplossing voor de raad. Vervolgens neemt iedereen plaats achter een eigen kraam en lopen raadsleden langs om extra vragen te stellen. Aan het einde van de avond wordt direct duidelijk met welke ideeën de raad aan de slag gaat.