HOORN - Ondanks alle onzekerheden rondom het coronavirus en de maatregelen is er deze week kermis in aangepaste vorm op het Pelmolenpad. De kermis duurt tot en met zondag 15 augustus. Er zijn op maandag 16 augustus, net zoals vorig jaar, geen festiviteiten in de binnenstad. Verspreid over de kermisperiode tot en met maandag 16 augustus bieden winkels wel uitverkoop van artikelen aan en kunnen bezoekers een terrasje pakken. Het basisadvies blijft: vermijd drukte en volg de basisregels.

Ook dit jaar een gewone maandag
Door de coronamaatregelen is er ook dit jaar op de maandag na de kermis geen Lappendag. Bezoekers die een plekje op het terras hebben gereserveerd wordt gevraagd om de aanwijzingen van het horecapersoneel op te volgen. Handhavers houden gedurende de kermisperiode en maandag 16 augustus toezicht op de maatregelen en de openbare orde.

Burgemeester Jan Nieuwenburg: Er zijn dit jaar wederom geen festiviteiten mogelijk. Dit is besloten na overleg met de horeca. De toestroom van bezoekers is echt niet passend bij de huidige coronamaatregelen. Tot en met 16 augustus kunnen bezoekers wel terecht bij de gespreide uitverkoop van winkels in de binnenstad en eventueel een terrasje pakken. Maar voor een bezoek naar de kermis en de binnenstad blijft het advies: wees verstandig, vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand. Ik hoop uiteraard van harte dat we volgend jaar weer op een manier zoals we gewend waren de kermis met elkaar kunnen afsluiten.’

Vermijd drukte: gebruik de kermis-app

Gaat u deze week naar de kermis op het Pelmolenpad? Lees dan vooraf de informatie en check de druktemeter op de website van het kermisteam www.kermis-hoorn.nl of in de app. Hier vindt u ook informatie over de drukte op het kermisterrein. Als het te druk wordt, dan kunnen er pas weer mensen op het terrein als anderen het terrein verlaten via de uitgang. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Als de kleur op de druktemeter rood kleurt is het dringende advies om niet naar de kermis te komen.