HOORN - Fractie Tonnaer, Hoorn Lokaal en CDA Hoorn gaan samen de kern van de nieuwe coalitie in Hoorn vormen. Samen gaan zij de komende dagen met andere partijen in gesprek over het vormen van een bredere coalitie. Dat maakten de drie partijen op donderdag 31 maart bekend in een brief aan de gemeenteraad.

Uitslagendebat

Op dinsdag 22 maart 2022 vond het uitslagendebat plaats. Belangrijkste conclusie van het uitslagendebat was dat Fractie Tonnaer als grootste partij het voortouw zou moeten nemen om tot een nieuwe coalitie te komen. Ook zagen veel partijen een belangrijke rol voor Hoorn Lokaal als grootste winnaar weggelegd.

Kern van de coalitie

Fractie Tonnaer heeft het voortouw genomen en heeft met alle partijen gesprekken gevoerd. Deze gesprekken zijn volgens de partij ‘positief, constructief en informatief’ geweest. Mede op basis van de verkennende gesprekken en overeenkomsten in de partijprogramma’s zijn Fractie Tonnaer, Hoorn Lokaal en CDA Hoorn tot de conclusie gekomen dat zij de kern van een nieuwe coalitie willen gaan vormen.

Vervolggesprekken

De komende dagen gaan de drie partijen in gesprek met GroenLinks, ÉénHoorn, VVD, D66, PvdA en Sociaal Hoorn, om te onderzoeken welke van deze partijen bij de coalitie passen.