HOORN - Het aantal coronabesmettingen in Hoorn is deze week flink gestegen. Dit blijkt uit cijfers van de GGD.


De afgelopen weken was er een kleine daling te zien, maar uit de laatste cijfers blijkt dat het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in Hoorn is toegenomen met 437. Een week geleden lag dit aantal nog op 300 in Hoorn.

Landelijk
Landelijk was er een minimale stijging te zien, van 142 naar 145 besmettingen per 100.000 inwoners. Ook in de regio Noord-Holland Noord is er sprake van een lichte stijging. Daar steeg het cijfer van 222 naar 240.

Minder testen bij klachten is zorgelijk
Het is belangrijk dat mensen zich ook bij lichte klachten laten testen. Uit de landelijke cijfers blijkt dat mensen dit momenteel minder vaak doen. Als mensen zich ook bij lichte klachten laten testen, komen besmettingen eerder aan het licht. Zo voorkomen we verdere verspreiding. Er is voldoende testcapaciteit, dus mensen kunnen snel terecht en krijgen ook snel de uitslag. Het blijft ook enorm belangrijk om maar één persoon thuis te ontvangen per dag, om verspreiding van het virus te voorkomen.

Basisregels
Om het aantal besmettingen niet verder op te laten lopen, is het belangrijk om de basisregels te blijven volgen. Dus:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis
  • Werk zoveel mogelijk thuis
  • Ontmoet zo min mogelijk mensen
  • Was vaak uw handen
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • En laat u – ook bij lichte klachten - testen

Dit geldt voor iedereen: op straat, in winkels of andere gebouwen en op het werk. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.