WESTERBLOKKER - Op dit moment wordt er gewerkt aan de Westerblokker. Vanaf woensdag 5 april 2023 zijn er ook werkzaamheden aan de Westerblokker tussen de Oostergouw en de Kloosterhout. Dit betekent dat het fietspad langs de Oostergouw tot ongeveer 10 juni afgesloten is. Het gaat om het stuk tussen de IJsselweg en de oversteek naar de Nieuwe Steen, ter hoogte van het Tabor College Oscar Romero. Verkeer over dit fietspad wordt omgeleid. Fietsers moeten rekening houden met 10 minuten extra reistijd.

Waar wordt er gewerkt

De Westerblokker tussen Kloosterhout en de spoorwegovergang van de museumstoomtram Hoorn-Medemblik is toe aan wegonderhoud. Sinds 13 maart 2023 wordt er gewerkt aan fase 1 tussen de spoorwegovergang en de Oostergouw. Vanaf 5 april gaan deze werkzaamheden verder in fase 2 tussen de Oostergouw en de Kloosterhout. Het gemotoriseerde verkeer kan tot ongeveer 22 mei gebruik maken van de Oostergouw. Daarna wordt de kruising Oostergouw/Westerblokker ongeveer een week voor al het verkeer afgesloten.

Er vinden verschillende werkzaamheden plaats. De spoorwegovergang wordt vernieuwd. PWN legt een nieuwe waterleiding aan. Het riool wordt vervangen. En de weg wordt vernieuwd. De werkzaamheden duren tot medio september. Daarna kan iedereen weer gebruik maken van de Westerblokker.

Omleiding fietsers en voetgangers vanaf 5 april

  1. Vanaf Nieuwe Steen kan fietsomleiding route K gevolgd worden naar de Kersenboogerd via Vriendschaplaan, Koewijzend, Kloosterhout en Grutto.
  2. Vanaf Grutto (fietsbruggetje nabij IJsselweg) kan fietsomleiding route U gevolgd worden via Grutto, Kloosterhout, Koewijzend, Vriendschaplaan naar Nieuwe Steen en Uitspanning.
  3. Indien men vanaf Grutto (fietsbruggetje nabij IJsselweg) naar Centrum of Risdam wil kan men route C volgen via Spaarneweg en Provincialeweg naar Zwaagmergouw.
  4. Vanaf Westerblokker/Kloosterhout volgt u rechtsaf route U richting Nieuwe Steen en Uitspanning en linksaf route K richting Oostergouw. Vanaf de Grutto kunt u route C verder volgen richting centrum.

Volledig afsluiten is nodig voor de veiligheid

Volledig afsluiten is nodig voor de veiligheid van de fietsers, voetgangers, werknemers van KWS, PWN, Museumstoomtram en de bewoners. De gemeente Hoorn begrijpt dat de omleiding vervelend is, maar verzoekt ook alle inwoners om zich aan de omleidingen te houden. Zo blijft het voor iedereen veilig. De nood- en hulpdiensten en HVC vuilophaaldienst zijn op de hoogte van de werkzaamheden en de bereikbaarheid.