HOORN - Op dinsdag 12 februari 2019 zijn op station Hoorn alle fietsen die niet in de rekken staan, bij de lift, bij de poortjes op het station of de toegang blokkeren gestickerd. Een dag later zijn de fietsen met sticker en die niet in het rek staan verwijderd.

Dit doet de gemeente om het stationsgebied goed bereikbaar en toegankelijk te houden voor inwoners en bezoekers in een rolstoel, met een kinderwagen en inwoners die gebruik maken van de lift. Op 13 februari zijn de fietsen met sticker die dan nog niet in een rek waren geplaatst door de AFAC meegenomen.

Bij de vorige actie in januari 2019 werden 67 fietsen gestickerd en de volgende dag 25 verwijderd. Nu waren er 12 fietsen meegenomen. Alle andere gestickerde fietsen zijn op tijd verplaatst of verwijderd door de eigenaren. Volgende maand herhalen we de actie door waarschuwingsborden te plaatsen, te stickeren en te verwijderen. Zet je fiets altijd op slot en vast met een slot door frame en voorwiel aan het rek. Fiets kwijt? Check de pagina Fiets kwijt.