HOORN - Alle bewoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier ontvangen deze week de programmakrant voor festival Wijkkijk op zondag 1 juli. Als een festivallint door de wijk zijn er op die dag zo’n 65 optredens en activiteiten op meer dan 40 locaties. De Wijkkijk is gratis te bezoeken. Iedereen is van harte welkom!

Wijkbewoners in de hoofdrol
De wijkbewoners staan in de hoofdrol. Meer dan tweehonderd mensen hebben achter de schermen keihard gewerkt om zich op zondag 1 juli van hun artistieke en creatieve kant te laten zien. Er worden vele verhalen verteld, niet alleen letterlijk, maar ook door middel van zang, dans, theater, foto’s en films, muziek en beeldende kunst.

Vele deuren staan open
Op zondag 1 juli staan vele deuren open voor ontmoeting. Meerdere optredens vinden plaats bij mensen thuis of in hun tuin. Soms doet zelfs een hele straat mee, zoals in de Schoutenstraat. Ook diverse instellingen en organisaties openen hun deuren en bieden ruimte aan talent uit de wijk. Ook kun je naar optredens in bijzondere locaties als wassalon Zabri, het Westfriesgasthuis, het Truydemanhof. In de programmakrant vindt u alle informatie over de optredens en activiteiten, de locaties en de tijden.

Ontmoeting centraal
Wethouder Simon Broersma: ‘Meerdere bewoners hebben in eerdere gesprekken met de gemeente aangegeven dat ze meer wijkgenoten zouden willen ontmoeten. Daarom organiseren we deze Wijkkijk. Het is een leuke manier om met elkaar in contact te komen, om elkaar beter te leren kennen en elkaars verhalen te horen. Het is een festival voor en door bewoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom!’

Picknick Engelse Park
De optredens en activiteiten zijn op zondag 1 juli van 12.00 tot 16.00 uur. Daarna is er van 16.00 tot 18.00 uur een picknick in het Engelse Park (Wilhelminaplantsoen). Opgeluisterd door zang en muziek. Er staan een aantal picknicktafels Neem een kleedje en wat te eten en drinken mee. Een mooie plek voor nog meer ontmoeting met wijkgenoten.

Programmakrant Wijkkijk en nieuws
De digitale versie van de programmakrant staat op www.hoorn.nl/wijkkijk.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Een bewoonster is speciaal voor Wijkkijk een facebookpagina gestart:fb.me/wijkkijk.

Woont u in Hoorn-Noord of het Venenlaankwartier en heeft u op 22 juni de festivalkrant nog niet ontvangen? Stuur dan graag een e-mail naar hnv@hoorn.nl. Dan zorgen we ervoor dat u deze alsnog snel ontvangt.