HOORN - Kersenboogerd is een Huiskamer voor de buurt rijker. Woensdag 27 september werd deze feestelijk geopend door bewoners en omwonenden van Betsy Perk. Zij onthulden het naambord. Voor de onthulling was er een woordje van directeur-bestuurder Cees Tip van Intermaris en wethouder Karin Hakhoff van de gemeente Hoorn. Daarna brak het feest echt los met de ruim 100 buurtbewoners die rijen dik stonden te wachten om naar binnen te kunnen. De sfeer zat er goed in met zanger Eddie Visser, een uitgebreide proeverij van hapjes, een drankje en diverse activiteiten. En vooral veel gezelligheid en ontmoetingen. Een geslaagde middag, waar niet alleen bewoners van Betsy Perk op afkwamen, maar ook mensen uit de buurt. En dat is precies het doel van deze Huiskamer voor de buurt.


Met elkaar ontstond deze Huiskamer voor de buurt Cees Tip van Intermaris glimlacht: ‘Ik ben trots dat we in een relatief korte periode zo’n enorme klus hebben geklaard met elkaar. Niet alleen met de zogenaamde professionals, maar ook mét de bewoners. Een mooie ontmoetingsplek voor de buurt is ontstaan. Kijk eens hoe vrolijk iedereen is. Dat is waar je het voor doet toch?’. Ook wethouder Karin Hakhoff is tevreden: ‘Morgen start de Week tegen Eenzaamheid. Eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen met elkaar. Ik wil de bewoners van Betsy Perk en de bewoners in de Kersenboogerd oproepen: Kom naar deze prachtig vernieuwde Huiskamer. De ontmoetingsruimte voor de buurt. Een kopje koffie drinken, een soepje eten, een tijdschrift lezen aan de leestafel. Of doe mee aan een van de activiteiten die worden georganiseerd. Ik wens iedereen heel veel plezier met elkaar in de Huiskamer voor de buurt.’

Activiteiten van maandag tot en met vrijdag

Elke werkdag zijn bewoners uit de Kersenboogerd van 9.30 tot 15.00 uur van harte welkom in de Huiskamer. Voor een kopje koffie of thee, een praatje, maar ook voor een activiteit. Er wordt van alles georganiseerd, van klaverjassen tot handwerken en van wandelen tot biljarten. Voor elk wat wils.

Er is nog veel meer vernieuwd in Betsy Perk


Maar dit is niet het enige dat gedaan is in en rond Betsy Perk. In juni opende niemand minder dan Olga Commandeur zelf de beweegtuin op het Olga Commandeurplein. Op een prachtige zonnige zomerochtend kreeg zij het grote aantal mensen, dat erop afkwam, in beweging. En nog steeds weten de mensen de toestellen goed te vinden. Daarnaast is de tuin opnieuw ingericht, is er een heuse serre gebouwd en is de inrichting van de Huiskamer eigentijds gemaakt. Bezoekers herkennen de ruimte niet meer terug. Deze voelt warm, geborgen en welkom. Bewoners dachten mee over de inrichting en met succes. De Huiskamer is met veel aandacht voor circulariteit en het milieu ingericht. Zo is bijvoorbeeld de vloer CO2-neutraal geproduceerd en zijn de gordijnen gemaakt van gerecycled plastic van PET-flessen. Verder zijn de woningen verduurzaamd en zijn ze klaar voor de aansluiting op het warmtenet.

Kansen voor de Kersenboogerd

De Huiskamer voor de buurt in Betsy Perk is gerealiseerd vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Hierin werken gemeente Hoorn en Intermaris samen met bewoners en betrokken partijen in de wijk. De Huiskamer is mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland. Meer informatie over de Huiskamer voor de buurt is te lezen op www.hoornkersenboogerd.nl/huiskamervoordebuurt.