HOORN - Hoornse raadsleden hebben hun stem uitgebracht voor de Top 2000. De lijstjes zijn verzameld en alle ingediende nummers zijn gegoten in één speellijst op Spotify.

In het lijstje zijn vele genres opgenomen: Nederlandstalig, pop, rock, disco en Franse chansons. Dit jaar heeft Oôs Joôs voor het eerst de Top 2000 gehaald met het nummer Bloemkôle. Dat is mede door de stem op dit nummer van Peter Peerdeman (ÉénHoorn). ”Als nummers van een Limburgse band beter bekend werden door de Top 2000, dan kunnen wij dat in West-Friesland natuurlijk ook. Mijn vrouw en ik komen uit echte Westfriese families en we hebben nog veel familie wonen in de Streek. Gevraagd werd om Bloemkôle te stemmen, maar oigenluk had ik liever op Prut an me leerze stemt”, aldus een grinnikende Peter.

Muziekliefhebber Niek Heijne (D66): “Ik ben geschrokken van de muziekkeuze van sommige collega’s. En andere collega’s hebben mij weer positief verrast! Het is, net als de Top 2000, een lekker afwisselend lijstje.”

Beluister de lijst

De lijst telt 270 nummers, dus staat garant voor urenlang luisterplezier. Beluister de lijst hier: Gemeenteraad Hoorn - playlist by Michelle | Spotify.

De Hoornse gemeenteraad bestaat uit 35 raadsleden van 11 fracties. Meer informatie over de raad vind je hier: Gemeente Hoorn - Gemeenteraad.