HOORN - Heeft u een koopwoning en gaat u aan de slag met energiebesparing of energieopwekking? Dan kunt u hiervoor subsidie en een gunstige lening aanvragen. Met de energiesubsidie en duurzaamheidslening wordt isolatie en energie besparen nog aantrekkelijker. Vanaf 15 januari kunt u uw aanvraag bij de gemeente Hoorn doen.

De gemeente wil het gemakkelijker maken voor inwoners om te investeren in een duurzame woning. Een woning die minder energie verbruikt en comfortabeler woont. Voor 2021 is er voor de energiesubsidie een budget van in totaal 100.000 euro beschikbaar. Voor de duurzaamheidslening met aantrekkelijke voorwaarden is er in totaal 500.000 euro beschikbaar.

Energiesubsidie
Met de subsidie kunt u 10 procent van de gemaakte kosten krijgen. Als woningeigenaar krijgt u maximaal 500 euro voor bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie, HR++ glas, groene daken en maximaal 250 euro voor zonnepanelen. Neemt u meerdere maatregelen tegelijk? Dan kunt u maximaal 15 procent van de kosten krijgen als subsidie. Met een maximum bedrag van 750 euro.

Duurzaamheidslening
Tegen een gunstig tarief is er voor verschillende duurzame maatregelen een lening tot 25.000 euro mogelijk. Woningeigenaren kunnen minimaal 2.500 en maximaal 25.000 euro lenen. De lening is er voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Verenigingen van Eigenaren kunnen minimaal 10.000 en maximaal 100.000 euro lenen. Hierbij geldt de voorwaarde dat meer dan 75% van de lening gebruikt wordt voor de aanschaf van zonnepanelen.

Aanvraag indienen
De subsidie en/of lening vraagt u aan voordat het werk is uitgevoerd. Inwoners van de gemeente Hoorn kunnen vanaf 15 januari 2021 hun aanvraag doen. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Voor de subsidie en lening geldt: op = op.

Ga voor meer informatie over het aanvragen van de subsidie naar www.hoorn.nl/energiesubsidie. Meer informatie over de lening staat op www.hoorn.nl/duurzaamheidslening.

Meer over (landelijke) subsidieregelingen vindt u op https://www.puurhoorn.nl/subsidies-en-ondersteuning/