HOORN - Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft 11 inwoners van de gemeente Hoorn laten weten dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in een ridderorde. Deze inwoners krijgen op Koningsdag hun lintje daadwerkelijk uitgereikt door de burgemeester.


Hélène Cromjongh-de Kriek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor Bridgeclub Never Down '76 en Bridgeclub The Old Postoffice.

Rob Doodeman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor zaalvoetbalvereniging Het Gouden Hoofd, toneelvereniging Michaël, carnavalsvereniging De Blockeniers, Bakvoetbal Blokker en The Battle of Blokker.

Jan Jong is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor muziekvereniging Pancratius, carnavalsvereniging De Blockeniers, de rooms-katholieke kerk in Blokker en als mantelzorger.

Marcel Jong is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor Sportvereniging Westfriezen, Koningsdagcomité Zwaag en carnavalsgroep De Goud Gele Rakkers.

Simon Laan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor Atletiekvereniging Hollandia, Westfries Museum/De Halve Maen en Vereniging Oud Hoorn.

Marinus Leenstra is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor protestantse gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker, ondernemingspensioenfonds Alliance (voorheen Nestlé NL), vereniging Fryske Krite Troch de Tael Forboun en stichting De Engel van Hoorn.

Piet Roos is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor scheidsrechterscommissie West-Friesland, KNVB, sportvereniging Westfriezen, Koningsdagcomité Zwaag, WMO-raad/WIZ-raad Drechterland en vereniging van eigenaren appartementencomplex Tweeboomlaan.

Het echtpaar Bep en Peter Renshoff is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun verdiensten voor Stichting Reanimatieonderwijs West-Friesland e.o. en de Hartstichting.

Gerard van Gorkum is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor afvalenergiecentrale ARN B.V. in Weurt, Industriële Kring Nijmegen, project Nijmeegse Economie Circulair, innovatieplatform Regionaal Nijmeegs Centrum voor Technologie, Advisory Board AIESEC, Stuurgroep Arbeidsmarkt Rijk van Nijmegen, voetbalvereniging R.K.V.V. Rood-Wit Groesbeek, parochie Heilige Cosmas en Damianus Groesboek, Stichting Wiesje, Landschapsstichting Via Natura Berg en Dal, deskundigencommissie Europees subsidieprogramma OP Oost.

Niels Zack is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor Stichting Radio Omroep Voor Zieken, Stichting Norderney, Museum Rockart, Automuseum Schagen en Museum Beeld en Geluid. De heer Zack zou eigenlijk al tijdens de jaarlijkse Veronicadag op 17 april worden onderscheiden, maar dat evenement kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. De burgemeester heeft de heer Zack toen al wel in kennis gesteld van het feit dat hij zou worden onderscheiden, maar de daadwerkelijke uitreiking van het lintje vindt plaats tijdens de lintjesregen.