HOORN - Op vrijdag 30 juni is het eerste deel van Stadsstrand Hoorn officieel in gebruik genomen. Gemeente Hoorn deed dit samen met Alliantie Markermeerdijken, HHNK, provincie Noord- Holland en vele omwonenden en andere genodigden. Vanaf zaterdag 1 juli is dit eerste deel van het stadstrand open voor iedereen.


Nadat vertegenwoordigers van de gemeente, Alliantie Markermeerdijken, HHNK en provincie Noord- Holland hun woorden hadden gesproken in schouwburg Het Park, werden de aanwezigen uitgenodigd om als eerste bezoekers het Hoornse stadsstrand te betreden. Onder begeleiding van projectmedewerkers van gemeente en Alliantie kregen ze in groepen een rondleiding over het eerste deel van het stadsstrand. Dit deel ligt tussen schouwburg Het Park en de toekomstige uitkijkheuvel halverwege het stadsstrand.

Wethouder Arthur Helling: ‘Wat fijn om zoveel enthousiaste reacties te krijgen. Mensen zijn blij dat dit deel van het strand open kan, zodat we deze zomer al kunnen genieten van dit nieuwe recreatiegebied aan het Markermeer. Het kan alleen maar mooier worden. We gaan dit jaar veel ervaring opdoen die we goed kunnen gebruiken voordat het gehele stadsstrand opengaat in de zomer van 2024.’

Voorzieningen eerste deel stadsstrand

In samenspraak met inwoners zijn de sport- en spelmogelijkheden op het stadsstrand ingevuld. Halverwege het eerste deel van het strand staat een groot schip waar veel kinderen tegelijk op kunnen spelen. Vlakbij de uitkijkheuvel in aanleg is ook nog een kleinere speelplek. Voor de sportieve bezoekers is er een groot fitness/calisthenics park. V lakbij de uitkijkheuvel staat een foodtruck waar je iets te eten en drinken kan kopen. Daar zijn ook de tijdelijke toiletten te vinden. Op de 160 meter lange strekdam bij de schouwburg kan gewandeld worden. Verspreid over het eerste deel van het stadstrand zijn 300 permanente fietsparkeerplekken. Omdat autoparkeren nog niet mogelijk is, zijn er tijdelijk 300 extra fietsparkeerplekken gemaakt. Kijk voor meer informatie over de locatie van de voorzieningen op de plattegrond: https://strand.hoorn.nl/plattegrond.