HOORN - Zaterdag 25 juni heeft Rugby Club West-Friesland een Eenhoornzegel ontvangen tijdens het jubileumfeest van de club. Voorzitter Ruurd Simonides ontving het Eenhoornzegel van 500 euro uit handen van wethouder Dick Bennis.


Rugby Club West Friesland is ontstaan op initiatief van de Hoornse gymleraar de heer Sikkens. Hij plaatste een advertentie in het Dagblad voor West-Friesland. En een paar dagen later, op 9 mei 1972, was de oprichtingsvergadering met Luc Trigallez, Rob de Krom, Paul Orth en Jan Ooievaar. Deze club uit 1972 van 5 leden is vandaag de dag uitgegroeid tot een club met 101 spelende leden, waarvan 67 jeugdleden. Daarnaast zijn er ook 20 mensen actief binnen de club met andere taken, zoals bijvoorbeeld in het bestuur of als trainer.

Eenhoornzegels

Verenigingen en stichtingen die een jubileum vieren van 25, 50, 75, 100 jaar of langer, kunnen een Eenhoornzegel krijgen. Ze krijgen dan een geldbedrag. Het college van burgemeester en wethouders geeft soms ook Eenhoornzegels als blijk van waardering voor bijzondere initiatieven. Kijk op www.hoorn.nl/gemeenteonderscheiding voor de voorwaarden en hoe een vereniging aangemeld kan worden.