HOORN - Zaterdag 17 september heeft Loopgroep Hoorn een Eenhoornzegel ontvangen tijdens een feestelijke avond van de club. Loopgroep Hoorn bestaat dit jaar namelijk 25 jaar. Wethouder Karin Hakhoff kwam de club feliciteren met een Eenhoornzegel van 500 euro.

Plezier staat voorop
In 1997 is Loopgroep Hoorn opgericht door een kleine groep enthousiaste lopers en inmiddels telt de vereniging ongeveer 300 leden. Sinds 2007 zijn ze aangesloten bij de Atletiekunie. De leden van de loopgroep hebben verschillende ambities en doelen. De een loopt puur recreatief, de ander traint voor een marathon. Maar plezier in het lopen staat voor alle leden voorop. Loopgroep Hoorn is onder meer initiatiefnemer van de Eenhoornloop in november en erg betrokken bij de Marathon Hoorn in mei. Meer informatie over Loopgroep Hoorn staat op: www.loopgroephoorn.nl.

Eenhoornzegels
Verenigingen en stichtingen die een jubileum vieren van 25, 50, 75, 100 jaar of langer, kunnen een Eenhoornzegel krijgen. Ze krijgen dan een geldbedrag. Het college van burgemeester en wethouders geeft soms ook Eenhoornzegels als blijk van waardering voor bijzondere initiatieven. Kijk op www.hoorn.nl/gemeenteonderscheiding voor de voorwaarden en hoe een vereniging aangemeld kan worden.