HOORN - Zaterdag 22 februari ontving burgemeester Nieuwenburg onze carnavalsverenigingen voor de traditionele sleuteloverdracht. Voor De Blockeniers had de burgemeester nog een cadeau: een Eenhoornzegel voor hun vijftigjarig bestaan.


Traditiegetrouw kwamen carnavalsverenigingen Het Masker (Zwaag), De Blockeniers (Blokker) en Ospylac (Hoorn) langs op het stadhuis om uit handen van burgemeester Jan Nieuwenburg de sleutel van de stad te ontvangen. Dit staat symbool voor de overdracht van macht in de stad voor een paar dagen.

Eenhoornzegel
De sleutel van de stad was het niet het enige dat de burgemeester uitreikte. De Blockeniers bestaan in 2020 namelijk 50 jaar. En daarvoor werden zij ook nog verrast met een Eenhoornzegel ter waarde van 500 euro.

Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25 jaar of een veelvoud daarvan vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Men moet dan wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en het jubileum kenbaar maken bij de gemeente. Meer informatie staat op de pagina Gemeenteonderscheiding.