HOORN - De cardiobezoekgroep Westfries Gasthuis bestaat 25 jaar. Wethouder Simon Broersma overhandigde de groep daarom tijdens hun jubileumfeest op 30 september een Eenhoornzegel ter waarde van 500 euro.


De cardiobezoekgroep Westfries Gasthuis is een groep vrijwilligers die al sinds 1993 eens per twee weken op zondagochtend een bezoek brengt aan de patiënten op de afdeling cardiologie van het Westfries Gasthuis.

Een opname op de hartafdeling is vaak ingrijpend voor patiënten en hun naasten. De vrijwilligers van de groep kunnen de naasten ontlasten bij het bezoeken van patiënten in het ziekenhuis. Zij bieden ook een luisterend oor en geven nuttige informatie. De vrijwilligers komen vanuit Harteraad en de Hartstichting. Het initiatief is uniek in Nederland. Meer informatie leest u op www.harteraad.nl.

Voorwaarden Eenhoornzegel
Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25, 50, 75, 100 jaar en zo verder vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Men moet dan wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en het jubileum aanmelden bij de gemeente. Meer informatie leest u op de pagina Eenhoornzegel.