HOORN - De Protestantse Christelijke Ouderen Bond (PCOB) Hoorn, Blokker en Zwaag bestaat 50 jaar. Wethouder Kholoud al Mobayed overhandigt daarom een Eenhoornzegel van 500 euro aan de PCOB. Dat doet zij tijdens de jubileumviering van de bond.


De lokale PCOB-afdeling organiseert elk jaar meerdere bijeenkomsten en uitstapjes voor hun leden. Zo kunnen de leden bijvoorbeeld naar interessante presentaties en lezingen over religie, e-bikes en het omgaan met computers. Ook ontvangen de leden regelmatig nieuwsbrieven en magazines met korting op het gebied van verzekeringen en reizen.

Belangenbehartiging
De PCOB behartigt de belangen van hun leden als het gaat om gezondheidszorg, wonen, welzijn, financiën en vervoer. Ook bieden zij hulp bij bijvoorbeeld de belastingaangifte en aanvragen van toeslagen. Wethouder Al Mobayed: ‘Niet alleen biedt de PCOB hulp en kennis om oudere inwoners op de hoogte te houden van wat voor hen belangrijk is, er is ook ruimte voor gezelligheid en ontmoeting. Dat is heel waardevol voor onze samenleving.’

Eenhoornzegel
Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25, 50, 75, 100 jaar enzovoorts vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Men moet dan wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en het jubileum kenbaar maken bij de gemeente.

Noot voor de redactie
De overhandiging van het Eenhoornzegel vindt plaats door wethouder Al Mobayed tijdens de viering van het jubileum op woensdag 25 september, om 10.30 uur in Het Octaaf aan de J.D. Pollstraat. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Meer informatie over de PCOB vindt u op: www.pcob-hoorn.nl.