HOORN - Wethouder Kholoud al Mobayed heeft zondag 12 juni een Eenhoornzegel van 1.000 euro uitgereikt aan mandolineorkest Entre Nous. Het orkest viert dit jaar het 100-jarig jubileum.


Jan van Deursen, dirigent van het orkest, nam het Eenhoornzegel in ontvangst in de Statenpoort. Daar trad het orkest zondag op tijdens de Hoornse Stadsfeesten.

Muziekschool en -winkel

Het orkest is in 1922 opgericht door Roelof Wassenaar. Hij had een muziekwinkel en -school aan de Lange Kerkstraat. De meeste leerlingen van de heer Wassenaar zaten ook bij het orkest. Nog steeds zijn er leden bij het orkest die les hebben gehad van hem.

Leden uit Hoorn en omstreken

Het orkest heeft officieel Hoorn als thuisbasis, maar de leden van het orkest komen uit de hele kop van Noord-Holland. Ze treden ook regelmatig op in Hoorn, bijvoorbeeld voor bewoners van Avondlicht en Westerhaven. Het orkest telt nu 11 leden en bestond ooit zelfs uit ruim 40 leden. Hoewel nieuwe leden werven lastig is, blijft het orkest manieren vinden om te blijven bestaan. Zo werken ze samen met andere ensembles en kunnen mensen die een ander instrument bespelen ook aansluiten.

Wethouder Al Mobayed: 'Entre Nous is zichzelf blijven vernieuwen, zeker de laatste jaren. Het is inspirerend dat zij met hun enthousiasme en doorzettingsvermogen nu hun 100-jarig bestaan kunnen vieren. Van harte gefeliciteerd!'