HOORN - Drieëntwintig formatiedansers van het Double V A-team ontvangen zondag 31 maart een sportpenning uit handen van wethouder Kholoud al Mobayed. De dansers ontvangen de sportpenning omdat zij in 2018 kampioen van Nederland zijn geworden.

Er worden 15 bronzen, 1 zilveren en 7 gouden sportpenningen uitgereikt. De 8 dansers die nu een zilveren en gouden sportpenning krijgen, hebben in 2017 al een bronzen en zilveren sportpenning ontvangen. Zij maakten deel uit van het team van Double V dat in 2017 ook al landskampioen werd. De 15 dames en heren die een bronzen sportpenning ontvangen, zijn na 2017 bij het A-team komen dansen. Zij vieren dus hun eerste kampioenschap in dit Hoornse A-team.

Sportpenningen en oorkondes
De gemeente reikt aan (aangepast) sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. (Aangepast) sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde.

Voorwaarden
De (aangepast) sporter moet in Hoorn wonen of teamlid zijn bij een Hoornse sportvereniging. De (aangepast) sporter maakt deel uit van de jeugdcategorie of seniorencategorie van een sportorganisatie, aangesloten bij het NOC*NSF. Lees meer over de voorwaarden op www.hoorn.nl/sportonderscheidingen.