HOORN - Wil je werken aan je conditie en tegelijkertijd sparen voor leuke beloningen? Doe dan mee met het sportief sparen van de beweegroutes in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Kom op Burendag zaterdag 24 september langs bij de officiële start. Je kunt dan meedoen onder begeleiding van een docent die uitleg geeft bij de verschillende oefeningen op de route en het spaarsysteem.

In beweging komen en werken aan je uithoudingsvermogen, kracht en balans is met de komst van zeven beweegroutes in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier makkelijk bereikbaar. Vanaf zeven startlocaties in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier kun je een wandelronde starten waar je onderweg op stoeptegels verschillende eenvoudige oefeningen tegenkomt. Vanaf 24 september start het sportief sparen.

Hoe werkt het sparen?


Als je een beweegroute hebt gelopen, laat je een stempel zetten bij de startlocatie*. Heb je een bepaald aantal stempels gespaard, dan lever je deze in voor een beloning. Ga daarvoor naar de startlocatie die deze beloning uitgeeft, de gebruikte stempels worden daar doorgestreept. Hoeveel stempels je nodig hebt voor welke beloning, vind je op www.beweegroutehoorn.nl. Is je kaart helemaal vol? Dan kun je bij de startlocaties* een nieuwe kaart halen tijdens openingstijden (*sportief sparen is niet mogelijk bij Praethuys ’t Slot). Op www.beweegroutehoorn.nl vind je alle beloningen zoals een cadeaubon bij de winkel van Bij Bosshardt Hoorn, koffie met stroopwafel bij Voetbalvereniging Always Forward, een gratis kaartje voor zwembad De Waterhoorn.

Feestelijke start op zaterdag 24 september

Wil je ook kennismaken met de beweegroute en het spaarsysteem? Kom dan zaterdag 24 september naar een van de deelnemende locaties. Die dag geeft een docent uitleg bij de verschillende oefeningen op de route en het spaarsysteem. Misschien ontmoet je een wandelmaatje om vaker mee in beweging te komen. Haal dan ook meteen je eerste stempelkaart op, dan kun je direct starten met sportief sparen.

*Startlocaties en tijden feestelijke opening beweegroute

10.30 uur

Zwembad De Waterhoorn, Holenweg 14e

11.00 uur Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106

11.00 uur Kindcentrum ’t Fluitschip, Hogerbeetsstraat 14

11.30 uur Bij Bosshardt Hoorn, Johannes Poststraat 52

13.00 uur Praethuys ’t Slot, Van Beijerenstraat 89

13.00 uur Voetbalvereniging Always Forward, Sportlaan 2

13.30 uur Omringlocatie Lindendael, Koepoortsweg 35

Informatie over de routes

Bij alle locaties hangen grote borden met een illustratie van de wandelronde die daar start en de oefeningen die je onderweg op stoeptegels tegenkomt. Als je liever een langere afstand loopt, dan kun je de beweegroutes combineren. Van elke route is ook een flyer gemaakt. Deze kun je afhalen bij de startlocaties. Alle informatie over de zeven routes, de plattegronden, de oefeningen, de deelnemende organisaties en het sportief sparen vind je op www.beweegroutehoorn.nl.

Activiteiten voor en door bewoners

Op de borden van de beweegroutes staat een nieuw logo. Hieraan herken je activiteiten die speciaal voor, door en met bewoners en organisaties van Hoorn-Noord/Venenlaankwartier worden georganiseerd. In de wijk zijn veel organisaties en bewoners actief die samen allerlei activiteiten organiseren, vaak in verschillende samenwerkingen.