HOORN - De traditionele kerstbomenactie van de gemeente Hoorn gaat dit jaar niet door vanwege de maatregelen rondom Covid-19. Er is in Hoorn dus geen inzameling en versnippering van kerstbomen met de daaraan gekoppelde verloting.

Tegengaan onderling contact
De coronamaatregelen moeten verspreiding van het virus tegengaan. Wethouder Simon Broersma: ‘een actie waarbij kinderen mogelijk bij inwoners aanbellen om zoveel mogelijk kerstbomen te verzamelen gaat tegen deze maatregelen in. Bovendien stimuleert het contact tussen inwoners en de medewerkers van de gemeente bij het afleveren van de kerstbomen. De gemeente vindt het daarom niet verstandig om dit jaar een kerstbomenactie te houden.’ De kerstboomverbranding was vorig jaar al afgeschaft.

Wilt u van uw kerstboom af?
De gemeente zet uw oude kerstbomen om in compost en energie. De takken en naalden worden verwerkt tot compost. De stam wordt versnipperd en in de bio-energiecentrale wordt er groene elektriciteit en warmte van gemaakt. Het is daarom erg belangrijk dat er geen kerstversiering meer in de boom aanwezig is. U kunt uw boom inleveren bij afvalbrengstation Hoorn, Factorij 29a in Zwaag in de container voor planten, bomen en struiken. Het afvalbrengstation is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00-16.15 uur en van 17.00-21.00 uur, zaterdag van 08.00-15.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur. De verruimde openingstijden gelden tenminste tot 1 februari 2021.

Ophaaldagen

Als service naar de inwoners haalt de gemeente Hoorn kerstbomen op die tussen 4 en 8 januari langs de weg worden gezet. Leg uw kerstboom daarvoor klaar langs de weg van de wijkontsluitingswegen (zoals zoals De Weel in de Grote Waal, Zwaagmergouw in Risdam en Rijnweg in Kersenboogerd). Dus niet in de woonstraten! De opgehaalde kerstbomen worden verwerkt zonder publiek.

Afvalbak?

We willen graag de kerstbomen op een milieuvriendelijke manier verwerken. Daarom is het niet de bedoeling dat de bomen in de groene of grijze afvalbakken verdwijnen. Zodoende kan het milieu gespaard worden.