HOORN - Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft tijdens de traditionele Lintjesregen 13 stadsgenoten laten weten dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in een ridderorde.

De heer Peter Coster is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden

vanwege zijn verdiensten voor de Westfriese Hockeyclub (WFHC) en de Stichting Restauratie & Instandhouding Zeilende Vissersschepen.

De heer Han Evers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Engelbewaarderskerk, het koor Vivace, het Sint Janskoor, de Stichting Inloophuis De Steeg, de Vereniging Het Carillon, de Stichting Steunpunt Zorg voor Welzijn, de zorgorganisatie Omring locatie Lindendael, het woonzorgcentrum Westerhaven, de Stichting Oosterkerk en de Koepelkerk.

Mevrouw Riny Groot-Botman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor het woonzorgcentrum Brinkpark, het Katholieke Vrouwengilde Sint Anna, de RK parochie Heilige Mattheüs, het Dijklander Ziekenhuis en de Sint Martinuskerk.

De heer Hans Holewijn

is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de International Queen Swap Office, de Scoutinggroep Martin Luther King, de Scouting Regio Noord-Holland, de Scoutinggroep Vaandrig Peetoom Vendel en de Nederlandse Vereniging Verzamelaars Scouting Objecten.

De heer Bernd Laan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Sportvereniging Westfriezen, de Stichting Jeugdraad Zwaag, de carnavalsvereniging Het Masker, als mantelzorger en als raadslid van de gemeente Hoorn.

De heer Onno Noordegraaf is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Tennisvereniging H.L.T.V. Juliana en de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond.

De heer Kees Schipper

is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Sportvereniging Westfriezen, de Stichting Zwaags Fonds, de Stichting S. & C. van der Lee, de Stichting Vrienden van Sint Caecilia, de Stichting Behoud Lourdeskapel, de RK parochie Heilige Matteüs en de KBO Seniorenvereniging.

Mevrouw Elly Smit-Spil is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij Medemblik, de Muziekvereniging Sint Caecilia, de Stichting Evenementen Stad Hoorn, de Zonnebloem en De Makerij van zorgorganisatie Wilgaerden/Leekerweide.

Mevrouw Marianne Starke-Hulst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam, de Stichting Van Brants Rus Hofje, het Woonzorgcentrum Westerhaven en het Luther Museum Amsterdam.

De heer Peter Ursem is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege

zijn verdiensten voor de PvdA Hoorn, Streekomroep Weeff, Veilig Verkeer Nederland afdeling Hoorn, Kinderopvang Berend Botje en het geven van Nederlandse les op individuele en onbezoldigde basis.

De heer Gerrit Visser is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Voetbalvereniging SV Always Forward en de Showband Hoorn.

Mevrouw Tineke Visser is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de Voetbalvereniging SV Always Forward.

Mevrouw Willy Wiggelaar is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de Vereniging Oud Hoorn.