HOORN - Het wijklab is de plek waar de gemeente samen met de wijkbewoners ideeën voor de wijk bespreken. Iedereen is van harte welkom om in het wijklab langs te komen.

Op 24 januari 2019 bezocht projectwethouder Kholoud al Mobayed het wijklab dat sinds 7 januari 2019 geopend is aan het Aagje Dekenplein. Het wijklab is onderdeel van het project Kansen voor de Kersenboogerd. Het belangrijkste doel van dit project is dat de leefbaarheid en sociale samenhang in delen van de wijk verbetert. Denk daarbij aan zorg, ouderen, eenzaamheid, jeugd, scholen en sport. Daarnaast kijkt de gemeente samen met betrokken organisaties zoals Intermaris, 1.Hoorn, Stichting Netwerk en Werksaam ook naar bijvoorbeeld huurwoningen, werkgelegenheid, winkels en voorzieningen.

Samen met de wijkbewoners
Het wijklab is de afkorting voor wijklaboratorium, een plek waar we nieuwe dingen maken. Een ruimte waar we samen me de wijkbewoners de ideeën voor de wijk gaan bespreken/ontdekken. We gaan met elkaar op zoek naar antwoorden op de vragen: Welke kansen zien zij nog meer voor de wijk, zijn er onderwerpen waar zij graag over mee denken of hebben zij zelf een talent wat ze in kunnen zetten voor de wijk?

Kom langs
Het programmateam is elke maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 16.00 uur in het Wijklab aanwezig. De eerste bezoekers zijn daar al ontvangen. Dat levert goede en interessante gesprekken en ideeën op. Het Wijklab is gevestigd aan het Aagje Dekenplein, in het pand waar voorheen de bloemenwinkel zat.

Blijf op de hoogte van dit programma
Bekijk de pagina Kansen voor de Kersenboogerd en meld u aan voor de e-mailnieuwsbrief.