HOORN - Het skatepark in het Julianapark is toe aan vernieuwing. Dat werd ook bevestigd door de winnende inzending ‘upgrade het skatepark’ tijdens de Initiatievenmarkt in 2021. Met de winnaars en een deel van de skate-community is de gemeente bezig met de voorbereidingen voor een groter skatepark. Over de invulling en de exacte locatie mogen inwoners meedenken!

Meedenken over het skatepark

De huidige skatevoorziening in het Julianapark is verouderd en vooral geschikt voor beginners. De gemeente roept inlineskaters, skateboarders, steppers en BMX-ers uit de gemeente op mee te denken over de invulling van een nieuw skatepark. Welke obstakels moeten er komen en wat maakt het een fijne plek om naartoe te gaan?

De gemeente is niet alleen benieuwd naar wat er in een nieuw skatepark moet komen, maar vooral ook waar deze goed tot zijn recht komt. De gemeente heeft drie alternatieve locaties in het Julianapark op het oog. Het onderzoekbureau BRO doet hier een studie naar. De studie wordt aangevuld met wensen en aandachtspunten vanuit de skate-community, parkbezoekers en belanghebbende organisaties rondom de locatie. Welke voor- en nadelen zien zij per locatie, maar ook wat is ervoor nodig om een bezoekje aan het skatepark te brengen. Is dat een kleine tribune, een waterpunt of openbaar toilet?

Online enquête en parkgesprekken

Inwoners van Hoorn kunnen hun mening laten horen via de online peiling die tot maandag 3 april in te vullen is op de website www.hoorn.nl/skatepark.

Op woensdag 22 en 29 maart 2023 gaan we het Julianapark in om bezoekers ter plaatse naar hun mening te vragen. Bij slecht weer zal er een andere dag gekozen worden.

De rapportage van het onderzoek wordt medio april / mei 2023 opgeleverd. De uitkomst van dit rapport wordt voorgelegd aan de raad. Het streven is om voor de zomer 2023 daarover een besluit te nemen en in 2024 het skatepark te realiseren.