HOORN - Op dinsdagavond 12 september 2023 vindt er om 20:00 uur een commissievergadering plaats in de raadszaal van het stadshuis. Er wordt dan gesproken over de uitkomsten van het onderzoek naar het slavernijverleden van Hoorn.

Het slavernijverleden van Hoorn

Op 29 juni 2023 kreeg de gemeente Hoorn een onderzoeksrapport gepresenteerd. Hierin staat beschreven wat de rol was van het Hoornse stadsbestuur bij de slavenhandel in de zeventien- en achttiende eeuw. Uit het onderzoek is gebleken dat de stad Hoorn actief heeft meegewerkt aan de handel in tot slaafgemaakte mensen. Het college vraagt deze avond aan de commissie of en welke vervolgstappen zij willen nemen naar aanleiding van de conclusies uit het onderzoek.

Overige onderwerpen: Oranje Buiten en aanpassing tarieven vergunningen

Op de Schelphoek is sinds 2013 Oranje Buiten gevestigd. Voor Oranje Buiten zijn tot nu toe tijdelijke vergunningen verleend. De plek wordt erg goed bezocht, dus de eigenaar heeft nu een vergunning aangevraagd voor permanente afwijking van het bestemmingsplan. De commissie wordt gevraagd deze afwijking toe te staan.

De gemeente verleent vergunningen en hanteert bepaalde tarieven voor het aanvragen en/of verlengen van bijvoorbeeld een paspoort of een rijbewijs. Dit worden leges genoemd. Sommige van deze tarieven kloppen niet meer. Het college stelt de commissie voor deze in de legesverordening te corrigeren.

Volg de commissievergadering live of online

Om 20:00 uur begint de commissievergadering in de raadszaal van het stadhuis. Publiek is welkom. Je kunt ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream vind je op de website van de gemeenteraad:

www.hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl

.