HOORN - Na het aanbieden van de handtekeningen van de vrijwilligers van de Buurtbrasserie aan de wethouder, heeft Stichting Netwerk aangekondigd dat de Buurtbrasserie open kan blijven. De buurtbrasserie in de Kersenboogerd heeft niet alleen steun ontvangen van haar bezoekers, maar ook van vrijwilligers die zich inzetten voor het behoud van de plek.

Constructieve gesprekken
Het behoud van de buurtbrasserie is mede te danken aan constructieve gesprekken tussen Stichting Netwerk en haar vrijwilligers. Zij hebben gezamenlijk gekeken naar de kosten en baten, waarbij beide partijen tot een bevredigende oplossing zijn gekomen. Een extra subsidie van de gemeente is hierbij niet nodig. Het belang van de brasserie als sociale hub werd benadrukt door de inzet van de gemeenschap en vrijwilligers.

Inspirerend initiatief
Wethouder Karin Hakhoff heeft gereageerd op het nieuws en benadrukt het belang van dergelijke initiatieven in de gemeenschap. "We zijn verheugd om te zien dat de buurtbrasserie open blijft en we moedigen dergelijke initiatieven ten zeerste aan," aldus de wethouder. "Het is inspirerend om te zien hoe de gemeenschap zich mobiliseert om hun waardering voor dit soort ontmoetingsplaatsen te tonen."

De buurtbrasserie blijft een essentiële rol spelen als sociale - en eetvoorziening in de buurt en zal blijven streven naar het bieden van een gastvrije omgeving voor alle bezoekers.