SPIERDIJK - Burgemeester Posthumus een schuur gesloten in Spierdijk, omdat hier zakken met hennep en een grote hoeveelheid amfetamine (drugs) zijn aangetroffen. De schuur hoort bij een woning in Spierdijk. De verdachte is eerder aangehouden en de verdovende middelen zijn in beslag genomen en vernietigd.

Nul tolerantie-beleid
In Koggenland wordt een woning, gebouw of schuur bij een eerste overtreding van de Opiumwet onmiddellijk gesloten. Huisuitzetting kan het gevolg zijn bij drugs in de woning. Geen tolerantie dus. Burgemeester Posthumus: “In mijn gemeente tolereer ik geen drugshandel. Productie van en ,handel in soft- en harddrugs is in alle gevallen verboden. Als gemeente zetten wij sterk in op handhaving. Bij de productie van of handel in drugs treden wij hard en slagvaardig op. Hiermee hopen we overlast en andere gevaren voor inwoners en omwonenden te voorkomen.”

Grote pakkans
“Door onze samenwerking met de politie en alerte inwoners is de kans om opgepakt te worden groot,” aldus burgemeester Posthumus. “Het lijkt een snelle manier om veel geld te verdienen, maar verdachten van drugsdelicten lopen een zeer groot risico. Ze riskeren huisuitzetting, een fikse geldboete of zelfs een gevangenisstraf. Redenen genoeg om je niet bezig te houden met drugscriminaliteit in onze gemeente.”

Meld verdachte situaties
Is er sprake van een verdachte situatie in uw buurt? Meld dit bij de politie via 0900 - 8844 of bel
Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.