HOORN - Zaterdag 24 september stond in het teken van elkaar ontmoeten op het Buurtfestival Kersenboogerd. Verspreid over de middag trok deze burendag circa 400 bewoners uit de Kersenboogerd naar het Aagje Dekenplein.

Voor jong en oud

Kinderen vermaakten zich prima op het luchtkussen, deden sportief mee aan het panna voetbaltoernooi en lieten zich graag schminken. Een paar bewoners hielden een rommelmarkt waar ze goed verkochten. Met twee gratis muntjes smulden bezoekers van een lekker ijsje van Schepsels of een glaasje fris bij Restaurant Marmaris. Of er werd van de muntjes volop genoten van een heerlijke pizzapunt van Incontro of een haring van Hoogland Vis. Veel buren maakten gezellig een praatje met elkaar.

De dag werd mede een succes door de hulp van buurtbewoners, jongerenwerk van Stichting Netwerk, Intermaris, De groene cirkel, Stichting Ayudame, de Speel-o-theek en Gemeente Hoorn.

Stadsgedicht

Stadsrapper Silcas en stadsdichter Levi Noë maakten korte gedichtjes met de kinderen. Ze deelden ook in gedichtvorm complimentjes uit wat een groot succes was. Stadsdichter Levi heeft een mooi gedicht gemaakt over het Buurtfestival:

“Burendag 2022. Het is er allemaal te vinden. Er is een luchtkussen om op te springen. De markt is geopend om iets te kopen. En er is voor iedereen te eten en te drinken.

Alle buren uit de straten komen samen op het plein.

Effe snel een praatje, van hoe het is en het gaat, en wat gezellig in de wijk.

En de ene neemt een visje. Weer of een ander die eet ijs. Voor de pizza’s staat zelfs een rij. Aan een tafel zit een dichter die complimenten schrijft.

En de ene krijgt een glimlach. Weer een ander komt even kletsen. Weer iemand anders loopt voorbij want die moet verder.

En aan het einde van de middag komt zelfs het zonnetje erbij. En zo kwam de Kersenboogerd samen op het Aagje Dekenplein.

Liefs,

de stadsdichter “

Prettig wonen en leven in centrumgebied Kersenboogerd

Het buurtfestival werd georganiseerd door Gemeente Hoorn in samenwerking met Voor een mooie stad. Gemeente Hoorn verbindt samen met bewoners en partners sociale initiatieven in het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Bewoners voelen zich meer betrokken bij hun buurt door het ontmoeten en het sociale contact. Zodat ze ervaren dat het prettig wonen en leven is in centrumgebied Kersenboogerd.