HOORN - In Hoorn werden de afgelopen dagen vijf boetes en veertien officiële waarschuwingen gegeven voor het negeren van de coronaregels. Burgemeester Jan Nieuwenburg roept inwoners van Hoorn, jong én oud, op om de aandacht niet te laten verslappen en zich aan de regels te blijven houden.

Op een veldje aan de Weegbree waren zes jongens samen aan het chillen en voetballen. Hierbij hielden zij geen 1,5 meter afstand. De groep was al vaker gewaarschuwd. De jongens renden weg. Eén jongen werd staande gehouden en kreeg een boete. In het Risdammerhoutpark kregen zes jongeren een officiële waarschuwing omdat zij onvoldoende afstand hielden. En ook bij een speelveld aan de Breeuwer kregen acht jongeren hiervoor een officiële waarschuwing. Bij herhaling worden ook hier boetes uitgedeeld. Drie mannen kregen een boete omdat zij samen in een auto zaten.

1,5 meter afstand blijft de boodschap
‘We moeten onze aandacht niet laten verslappen,’ benadrukt burgemeester Jan Nieuwenburg. ‘Het is duidelijk dat de situatie rondom het coronavirus nog steeds heel zorgelijk is. Er zijn en worden nog steeds heel veel mensen ziek en er gaan nog steeds dagelijks veel mensen dood. Ik begrijp heel goed dat het niet leuk is, maar het is wel heel erg hard nodig om ons allemaal aan de regels te houden. We hebben het zelf in de hand. Hoe beter wij ons allemaal aan de regels houden, hoe sneller we door deze moeilijke tijd komen. Dus: blijf zoveel mogelijk thuis, ga alleen naar buiten als dat moet, zoek elkaar niet op en houd 1,5 meter afstand.’