HOORN - Op woensdag 28 november 2018 organiseert de gemeente Hoorn in samenwerking met de politie en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) een themabijeenkomst. De avond staat in het teken van de gevolgen van georganiseerde criminaliteit en ondermijning voor ondernemers. De bijeenkomst vindt plaats in De Witte Valk in Zwaag. Praat mee over de noodzaak en mogelijkheden om als MBKondernemer weerbaarder te zijn en deel uw ervaring.

‘Dat kan niet kloppen…’
Denkt u als ondernemer wel eens: “Dat kan niet kloppen. Ik zie daar nooit een klant en toch moet die hoge huur opgebracht worden”. Mogelijk heeft u gelijk en is er sprake van ondermijning, omdat de onderneming/huurder zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld het witwassen van crimineel geld. De onderwereld vermengt zich steeds vaker met de bovenwereld. We spreken dan van ‘georganiseerde ondermijnende criminaliteit’.

Criminele netwerken infiltreren in de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Vaak is dit niet altijd zichtbaar, maar de gevolgen voor ondernemers zijn dat wel. Ook u als ondernemer kunt daar direct of indirect last van krijgen. Ondermijnende criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers in het midden- en klein bedrijf en verstoort de gelijke kansen in het bedrijfsleven.

Themabijeenkomst op 28 november
Ondernemers in de gemeente Hoorn zijn uitgenodigd om op woensdag 28 november tijdens een gratis themabijeenkomst ervaringen uit te wisselen. Daarnaast worden de laatste trends en ontwikkelingen besproken en is er aandacht voor de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit. De gemeente en de politie geven informatie en worden tijdens de bijeenkomst ondersteund door de HOC, OSH en Parkmanagement Hoorn.

Heeft u de uitnodiging gemist?
Meld u dan alsnog aan. Aanmelden kan via info@parkmanagementhoorn.nl. De bijeenkomst wordt gehouden bij De Witte Valk, Dorpsstraat 175 in Zwaag. Aanvang 18.15 uur (met een broodje). Aan deelname zijn geen kosten verbonden.