HOORN - Groep 8 van de Bernardus van Bockxmeerschool schenkt het bedrag dat zij vorig jaar hebben gewonnen met de Kindergemeenteraad aan De Makerij.

De Makerij is onderdeel van Leekerweide en biedt in Hoorn dagbesteding aan ruim 100 deelnemers. In De Makerij worden verschillende producten gemaakt, waarbij met veel liefde en passie gewerkt wordt.

Belangrijk

,,Veel deelnemers die wekelijks naar De Makerij gaan, konden hier de afgelopen periode niet zomaar meer terecht. Voor die deelnemers en hun families, was dit erg zwaar. Zeker omdat de dagbesteding onderdeel was van hun dagelijkse routine. Wij vinden het als klas belangrijk dat deze dagbesteding goed blijft draaien en dat ze in de toekomst weer veel mooie dingen mogen maken en verkopen. En daarom schenken wij het geld aan De Makerij”, vertellen de kinderen uit groep 8.

Oorspronkelijke idee

De Bernardus van Bockxmeerschool won de Kindergemeenteraad dankzij het idee om vijf schoolpleinen te voorzien van groenhofjes. Hier konden dan tuinkassen met kweekbakken en insectenhotels geplaatst worden. De school kreeg van de gemeente 2000 euro om dit winnende idee uit te werken, maar door het coronavirus was dit niet mogelijk.

Bijzondere tijd

,,Onze school ging dicht en we hebben twee maanden thuis aan school gewerkt. Het was een gekke tijd en daarom konden wij ons niet goed genoeg voorbereiden op het uitvoeren van ons plan van de Kindergemeenteraad”, vertellen de kinderen verder. Maar nu wordt het geld dus alsnog goed besteed. Een prachtig gebaar van de school, waar De Makerij heel blij mee is.