HOORN - De kwaliteit van leven van chronisch zieken verbetert vaak door sport en beweging. In april start het wandelprogramma 'Hoorn Beweegt' om deze mensen hierbij te helpen.

Vanaf half april wandelen men elke week in vijf verschillende wijken: Blokker, Grote Waal, Hoorn-Noord, Kersenboogerd en Risdam-Zuid. Per wijk zijn er verschillende vaste wandelmomenten, ’s ochtends, ‘s middags en ’s avonds. In de laatste week van september is er een wandelvierdaagse waarbij men drie dagen met alle groepen in Hoorn lopen. En de laatste dag sluit men feestelijk af in Den Haag.

Voor wie is het wandelprogramma bedoeld?
Het wandelprogramma ‘Hoorn Beweegt’ is speciaal ontwikkeld voor mensen die het lastig vinden zelf de eerste stap te zetten of die een chronische aandoening hebben. Denk bijvoorbeeld aan diabetes, overgewicht, COPD, hart- en vaatziekten, reumatische aandoeningen, astma, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, depressie, artrose, angststoornis, fibromyalgie, etalagebenen, rug- en nekklachten, dementie of eenzaamheid.

Heeft u een sportmaatje, mantelzorger, begeleider of partner die met u mee wilt doen aan het wandelprogramma? Hij of zij mag zich ook aanmelden.

Wat kost het en wat krijgt u daarvoor?
De kosten zijn € 25. U kunt dit ook betalen met de Sport- en Cultuurstrippenkaart van de gemeente Hoorn. Naast 20 wandeltrainingen krijgen deelnemers: informatiebijeenkomsten over voeding, bewegen en leefstijl, wandelbegeleiding van specialisten uit de zorg en wandeldocenten, de twee themawandelingen ‘Natuur’ en ‘Gouden Eeuw’, een sportshirt en een stappenteller om mee te wandelen, een kop koffie of thee na elke training en een gratis gezamenlijke busreis naar de afsluiting in Den Haag.

Informatieavond
Wilt u meedoen met ‘Hoorn Beweegt’? Kom naar de informatieavond op woensdag 27 maart 2019 om 19.30 uur in het stadhuis. Meld u aan voor deze avond door een e-mail te sturen naar teamsport@hoorn.nl of bel naar 0229 25 22 00. Of kijk alvast voor meer informatie op de pagina van het Wandelprogramma 'Hoorn Beweegt'.