HOORN - Vrijwilligerspunt Westfriesland organiseert vanaf eind augustus gratis bijeenkomsten voor laaggeletterden en hun naasten om meer begrip te creëren voor laaggeletterdheid en ervaringen te delen.

Locaties bijeenkomsten
Iedere woensdag van de maand vindt er van 19.30 – 21.00 uur een contactavond plaats op een andere locatie. Zo is er een bijeenkomst in Grootebroek (1e woensdag van de maand), Wervershoof (3e woensdag van de maand) en Hoorn (4e woensdag van de maand). De eerste bijeenkomst vindt plaats in Hoorn op woensdag 26 augustus.

Ervaringen delen
Tijdens deze avonden wordt de bezoekers niet geleerd te lezen en te schrijven. “We bieden een plek om ervaringen te delen”, vertelt Tineke Bakker van het Vrijwilligerspunt. “Vragen als ‘Hoe kom ik de schaamte voorbij?’ en ‘Wat betekent laaggeletterdheid voor mij en mijn directe omgeving?’ worden tijdens de contactavond besproken. Je hoeft je namelijk niet te schamen als je laaggeletterd bent. Juist door erover te praten gaan er deuren voor je open.”

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor een van de contactavonden door een e-mail te sturen naar tineke.bakker@vrijwilligerspunt.com of telefonisch contact op te nemen via 0229-216499. Spontaan binnenlopen is ook toegestaan. Uiteraard worden de coronamaatregelen nageleefd en wordt 1,5 meter afstand tussen de deelnemers gehouden.