HOORN - Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid verblijven niet in een instelling maar wonen zelfstandig (met begeleiding) thuis. Het kan zijn dat u als bewoner van de Hoornse wijk Kersenboogerd hen tegenkomt. Wilt u weten hoe u met deze kwetsbare wijkbewoners kunt omgaan of hen kan ondersteunen? Neem dan dinsdag 18 januari deel aan een online workshop voor bewoners van de Kersenboogerd, georganiseerd vanuit het project Welkome Wijk.

Door hun psychische kwetsbaarheid kunnen deze wijkbewoners soms gedrag vertonen dat u niet begrijpt, waarover u zich zorgen maakt. Zorgen om de persoon zelf of zorgen over de veiligheid van uzelf of anderen in de buurt. De persoon lijkt niet meer te weten wat hij of zij doet, zegt rare dingen, praat in zichzelf of trekt zich terug in een eigen wereld. Misschien wilt u helpen maar weet u niet goed hoe u kunt handelen.

Online workshop
Als u zich herkent in het bovenstaande dan nodigen wij u van harte uit om de online workshop ‘Omgaan met kwetsbare wijkbewoners’ bij te wonen. U krijgt meer informatie over (zelf)stigmatisering en inzicht in de dynamiek die in de Kersenboogerd plaatsvindt tussen wijkbewoners en buren met een psychische kwetsbaarheid. U maakt kennis met iemand die zelf een psychische kwetsbaarheid heeft (gehad) en die graag met u deelt hoe u van betekenis kunt zijn. Door u in hen te verplaatsen leert u wat kwetsbare wijkbewoners ervaren, wat de omgeving lastig kan vinden en wat u kunt doen in het contact met buurtbewoners met een psychische kwetsbaarheid. Zodat zij zich welkom voelen in de buurt en wijk. De workshop wordt georganiseerd door de gemeente Hoorn, Stichting Netwerk en MIND.

Wanneer
Dinsdag 18 januari 2022, van 18.30 tot 21.00 uur.

Aanmelden
De workshop is gratis en bedoeld voor bewoners van de wijk Kersenboogerd in Hoorn. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar kersenboogerd@netwerkhoorn.nl of te bellen naar 0229 -21 99 66. Geef daarbij uw naam, telefoonnummer en emailadres door. Na uw aanmelding ontvangt u een link waarmee u kunt deelnemen.

Vragen en contact
Heeft u vragen voordat u zich aanmeldt? Neem dan contact op met: Anne Spruijt via a.spruijt@netwerkhoorn.nl.