HOORN - Van 10 tot en met 17 oktober wordt in Westfriesland de Regenboogweek gevierd met een veelzijdig programma. In Hoorn zijn in het Foreestenhuis, Huis Verloren en Tabor College d’Ampte verschillende activiteiten voor jong tot oud. Op Coming-Outdag op 11 oktober hijst wethouder Kholoud al Mobayed de regenboogvlag bij het stadhuis. Dat doet ze samen met meerdere leden van Platform Regenboog West-Friesland.

Met de Regenboogweek Westfriesland willen diverse organisaties de acceptatie en zichtbaarheid van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer personen (lhbtiq+) vergroten. De Regenboogweek vindt plaats rondom Coming-Outdag die elk jaar op 11 oktober wordt gevierd.

Wethouder Kholoud al Mobayed: ‘We vinden het belangrijk om uit te dragen dat je mag zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Dit doen we onder andere door het hijsen van de regenboogvlag en het ondersteunen van diverse activiteiten in de Regenboogweek Westfriesland’.

Programma in Hoorn
Tijdens de Regenboogweek Westrfriesland zijn in Hoorn diverse activiteiten voor jong tot oud. Op zondag 10 oktober wordt de dag in het Foreestenhuis geopend met het hijsen van de regenboogvlag door wethouder Kholoud al Mobayed. Er is een lunchbuffet, een regenboogviering, en de activiteit ‘share your story’, de mogelijkheid om persoonlijke verhalen te delen. Op Coming-Outdag op 11 oktober hijst wethouder Kholoud al Mobayed samen met meerdere leden van Platform Regenboog West-Friesland de regenboogvlag bij het stadhuis. Op donderdag 14 oktober is in Huis Verloren een Roze brunch met muziek voor regenboog50-plussers. Op vrijdag 15 oktober speelt theatergroep Artiance de voorstelling Homerun in Tabor College d’Ampte. Een voorstelling over seksualiteit, vooroordelen, en het leren kennen van je eigen grenzen. Daarna gaan ze hierover met de leerlingen in gesprek. Op zondag 17 oktober is in het Foreestenhuis een kledingmarkt met als thema ‘Clothes have no gender’. Het volledige programma van de Regenboogweek Westfriesland is te vinden op: https://platformregenboog.nl.