HOORN - Het afvalbrengstation in Hoorn is vanaf 15 november 2020 ook op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur open. Tijdens deze openingsuren kunnen inwoners van de zeven Westfriese gemeenten hun snoeiafval, puin en grond kwijt.

Normaal kost het vaak veel tijd om snoeiafval, puin en grond uit een auto of aanhangwagen te scheppen. En daarom is er nu gekozen om het afvalbrengstation ook op zondag te openen. Er is dan geen personeel aanwezig.

Veilig
Om alles zo veilig mogelijk te maken, is van maandag tot en met vrijdag tussen 17.00-21.00 uur en op zondag tussen 12.00-17.00 uur alleen de zogenaamde buitenring van het afvalbrengstation in Hoorn open. Voor de stromen snoeiafval (planten/bomen en struiken), puin (geen gips) en grond zijn een stortbak en twee containers in de buitenring geplaatst. Hier kunt u zelf het afval in gooien. In de avonduren en op zondag is er camerabewaking en kentekenregistratie. Dit voor de veiligheid van bezoekers, en om in geval van misbruik daders op te kunnen sporen en aan te kunnen geven.

Positieve reacties
De avondopenstelling startte al op maandag 8 juni. Gertjan de Waard, directeur inzameling HVC: ‘De afgelopen maanden ging heel goed, bezoekers gooiden hun afval keurig in de juiste bak. Er is gelukkig weinig afval weggegooid wat niet in een van de drie bakken thuishoort. Zo kunnen we deze stromen goed recyclen. Ook hielden bezoekers genoeg afstand tot elkaar. De reacties zijn ook positief en de wachtrijen zijn verminderd. Daarom hebben we besloten het onbemande afvalbrengstation ook op zondag te openen.’